• Davy Leus

SPR - Sport Production Racing vormt ambitieus Beneteam in WSSP300 !

Bijgewerkt op: 14 okt. 2020

Het einde van een ingekort motorsportseizoen komt stilaan in zicht, tijd om al eens vooruit te blikken naar 2021. Hopelijk krijgen we een iets minder bizar jaar mét fans in de tribune, massaal en in goede gezondheid aanwezig om ónze piloten naar de overwinning te stuwen. Onze piloten? Inderdaad!

Met gepaste trots kondigen we de oprichting aan van SPR - Sport Production Racing, een ambitieus project dat Belgisch snelheidsracen terug op de kaart wil zetten.

Het nieuwe team bevestigt hiermee officieel de deelname aan het FIM World Supersport 300 met een mix van 4 jonge Belgische en / of Nederlandse piloten.

Deze jongeren zullen om het kampioenschap strijden op een uiterst competitieve Yamaha R3 voorzien van alle topdata, uitgerust met de beste onderdelen en geprepareerd door gerenommeerde technici onder leiding van een ervaren crewchief. We zijn ervan overtuigd dat we op die manier meteen kunnen meestrijden voor de podiumplaatsen in World Supersport 300!

De lichtste klasse binnen het prestigieuze World Superbike kampioenschap werd opgestart in 2017 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest felbevochten series ter wereld met jonge, ambitieuze piloten afkomstig van alle uithoeken van de wereld.

Onze ambitie reikt ook verder dan WSSP300, nu al zijn er plannen om uit te breiden naar World Supersport 600 vanaf 2022. Zo kunnen onze talentvolle piloten probleemloos doorstromen naar een hogere klasse binnen dezelfde organisatie, met de voor hen vertrouwde ondersteuning en middelen.

SPR - Sport Production Racing staat voor kwaliteit, snelheid, transparantie en wil als overkoepelend orgaan jonge piloten een toekomstperspectief bieden in verschillende reeksen op het hoogste niveau. We willen een organisatie vormen waar ambitieuze rijders of teams zich kunnen bij aansluiten en zodoende middelen en know-how delen, zodat meer jonge piloten op een hoger niveau kunnen presteren.

Inspirator en sterke man achter SPR - Sport Production Racing is Tony Michiels, internationaal succesvol CEO en vooral: een man met een hart voor motorsport. Als jonge snaak raakte hij al snel bezeten van techniek en motorfietsen, als vriend en compagnon van Michael Paquay proefde hij in de jaren '90 van motorsport op het hoogste niveau. Na het fatale ongeval van Paquay in Monza, meer dan 22 jaar geleden al, zwoer Tony dat hij nooit nog in motorracen actief zou zijn, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Als sponsor van lokale talenten zoals Bram Lambrechts en Sasha De Vits raakte Tony betrokken bij NEC, CEV, Red Bull Rookies Cup en de Yamaha R3 Cup. Dankzij die ervaringen en waardevolle contacten bij onder andere Yamaha Europe Motorsports, Zelos, Red Bull en Dorna is de tijd nu rijp voor een eigen team.

Wij gaan er géén 500 dagen over doen om ons team verder vorm te geven, echter willen wij wél de juiste mensen op de juiste plaats zetten en gaan ook daarbij zorgvuldig te werk. Samen met onze partners (Grafical.be, Mototech, 3D Drawing & Management, Roland Digital Printing Solutions, Argos Solutions, TMC-The Motor Cycle, Illukrative) doen we er alles aan om u zo snel mogelijk meer informatie te geven: Welke piloten precies zullen uitkomen voor dit team, de hoofdsponsor, onze website, het logo, …

U kan ons binnenkort volgen via de gekende sociale media kanalen, hou u alvast klaar voor de (online) teamvoorstelling binnen enkele weken!


PS: wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om onze vriend, sponsor en motorsportbeest pur sang Pascal David een hart onder de riem te steken na zijn crash op de Hockenheimring. Veel goeie moed en een spoedig herstel gewenst Pascal.

Davy

TMC - The Motorcycle

In opdracht van

Tony Michiels

SPR - Sport Production Racing


FR communiqué presse


ENG press release

foto's: Yamaha R3 Cup, thanks to Yamaha Motor Europe564 weergaven0 opmerkingen